در آخرین روز از هفته ملی مهارت صورت گرفت:
سخنرانی مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان پیش از خطبه های نماز جمعه شهرستان اصلاندوز
به گزارش روابط عمومی اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان اردبیل ، مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان به مناسبت هفته ملی مهارت در خطبه های پیش از نمازجمعه 13 مردادماه سخنرانی کرد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان اردبیل ، مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان به مناسبت هفته ملی مهارت در خطبه های پیش از نمازجمعه 13 مردادماه سخنرانی کرد.
متن سخنرانی مدیر کل آموزش فنی و حرفهای استان اردبیل در سخنرانی قبل از خطبههای نماز جمعه شهرستان اصلاندوز
بسم الله الرحمن الرحیم
عرض سلام و ادب و احترام خدمت همشهریان عزیز و عرض تسلیت به مناسبت حلول ماه محرم، ایّام شهادت فرزند گرامی پیامبر عظیمالشأن اسلام(ص)؛ حضرت ابا عبدالله الحسین(ع) و هفتاد و دو تن از یاران باوفای ایشان را که یادآور شعار بلند «هیهات من الذلّة» است؛ به ساحت منجی عالم بشریت امام زمان (عج) و نائب بر حقّش مقام معظّم رهبری (مدّ ظلّه العالی)، همه مسلمانان و آزادگان جهان به ویژه مردم شریف استان اردبیل و تبریک به مناسبت هفته ملی مهارت، همانگونه که مستحضرید از سی و یک تیرماه تا ششم مرداد در تقویم جمهوری اسلامی ایران به عنوان هفته ملی مهارت با هدف ارتقاء فرهنگ مهارتآموزی جامعه نامگذاری شده است.
اراده کل آموزش فنی و حرفهای استان اردبیل متولی آموزشهای غیر رسمی مهارتی در استان یکی از مهمترین زیرساختهای اشتغال آماده به کار بودن و توانمندسازی افراد برای حضور در عرصه کار و فعالیت است.
فعالیتهای سازمان آموزش فنی و حرفهای استان با 20 مرکز آموزشی، 168 کارگاهآموزشی و 65 گروه درسی در بخش صنعت، کشاورزی، فرهنگ و هنر و خدمات که شامل مراکز ثابت دولتی، زندان، پادگان، سکونتگاههای غیر رسمی، صنایع، دانشگاهها، مناطق روستایی و آموزشگاههای آزاد و … در خدمت هم استانیها می باشد.
مدیرکل در جمع نمازگزاران بیان کرد: اهمیت و جایگاه آموزشهای فنی و حرفهای کشور اجرایی و هدفمند بوده و اشتغال و کارآفرینی و اقتصاد جامعه در دست افرادی است که مهارت دارند و حکمرانی و مدیریت محلی آموزشهای فنی و حرفهای لازمه ارتقاء این فرهنگ مهارتآموزی است که جوانان ما را سریع تر به اشتغال می رساند.
ایشان در ادامه با بیان اینکه امروزه زنان خانوار، دانشآموزان ، محصلین، معلولان، در چرخه اقتصادی و معیشتی به عنوان مصرف کننده لحاظ می شوند افزود : ما میتوانیم با ارائه آموزشها مشاغل خانگی را توسعه دهیم که منجر به ورود بخش غیر دولتی فعالان اقتصادی شود و ایشان با بیان اینکه یکی از مهمترین سازمانها و نهادهای فعال درکشور که به دنبال محو معضل بیکاری و آثار سوء آن است ، سازمان آموزش فنی و حرفه ای است که تلاش می کند از تمام ظرفیتها و امکانات موجود کشور درجهت تربیت نیروی کارماهر و بازارکار استفاده کند . به مدرک گرایی جوانان اشاره کرد و به فارغ التحصیلان دانشگاهی که بیشترین قشر بیکار جامعه هستند و در جمعیت غیر فعال جامعه قرار می گیرند، افزود: فارغ التحصیلان دانشگاهی با وجود برخورداری از دانش و معلومات بالا، بیشترین قشر بیکار جامعه را تشکیل می دهند و با همت ما و شما همشهریان عزیز و آشناکردن این قشر با مراکز آموزش فنی و حرفهای بر حسب توانمندی و تحصیلات آموزشهای مهارتی را کسب نمایند.
رحیم یونسی در بخش دیگر سخنان خود، ویژگی طرحهای جدید سازمان از جمله طرح ایران مهارت، مهارتآموزی در محیط کار واقعی، آموزش دوگانه، تلفیقی، کارآفرینی مهارت بنیان را تشریح کرد و خاطرنشان کرد با همه امکانات و تجهیزات آماده ارائه آموزشهای مهارتی به عموم افراد جامعه و همچنین فارغ التحصیلان دانشگاهی که فاقد مهارتهای لازم جهت ورود به بازار کار می باشند، هستیم و در تلاشیم فرهنگ مدرکگرایی را به فرهنگ مهارتافزایی تغییر دهیم.
یونسی با بیان اهمیت ویژه مهارت آموزی در کشور افزود: پس ماهم به علم نیاز داریم و هم به حرفه و فن ، در گذشته حرفه آموزی به صورت استاد شاگردی انجام می شد اما شرایط امروز، اجازه نمی دهد که توانمندیها و مهارت ها به شکل گذشته منتقل شود و اینقدر به فنون جدید نیازمند هستیم که قبلاً وجود نداشت، بنابراین باید همه کمک و حمایت کنند تا ما سازمانی محکم ،چابک و توانمند داشته باشیم که بتوانیم حرفه های جدید و متناسب شرایط روز را آموزش دهیم.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان آموزش های فنی و حرفه ای تلفیق علم و هنر با عمل دانست و گفت: این آموزش ها می توانند بستر مناسبی را برای اشتغال آماده سازد و با آموزش های فنی و حرفه ای زمینه اشتغال و فرهنگ کار مهیا شده و آسیب ها و بزه های اجتماعی کاهش می یابد.
رحیم یونسی مدیر کل آموزش فنی و حرفه ای استان اردبیل افزود: امروزه بدلایل رشد فزاینده ی جمعیت ، میزان بالای بیکاری ، مشارکت روز افزون انسان ها در فعالیت های اقتصادی، چالش اشتغال و تورم در کنار یکدیگر، و ... تقاضای جدیدی را برای آموزش های مهارتی ایجاد کرده است که این به نوبه خود بر اهمیت حساس و حیاتی این آموزش ها افزوده است.
ایشان در پایان افزودند: توجه به نامگذاری هوشمندانه مقام معظم رهبری مبنی بر قرار گرفتن در سال «مهار تورم و رشد تولید» مستلزم تربیت نیروی ماهر و کارآمد در جامعه میباشد و رسیدن به این اهداف و محقق شدن تمام اهداف نظام مقدس جمهوری اسلامی به عنوان یک سرباز مردم و شیفته نظام با اجرای برنامههای هوشمند و با همکاری سایر دستگاهها متولی این آموزشها در راستای توانمندسازی این عزیزان هستیم.
نظر دهید