شعار سال
جمعه 15 فروردین 1404

استان اردبیل :

استان کهن و پرنقش و نگار اردبیل با مساحتی بالغ بر 17953 کیلومتر مربع در شمال غرب فلات ایران واقع شده و حدود 9/1 درصد مساحت کل کشور را تشکیل می دهد. این استان بین مختصات جغرافیایی 37.45 تا 39.42 عرض شمالی و 48.55 تا 47.3 طول شرقی از نصف النهار گرینویچ واقع شده است و از شمال با جمهوری آذربایجان همسایه بوده ونزدیک به 5/282 کیلومتر مرز مشترک آبی وخاکی با این کشور دارد. از سمت شرق با استان گیلان و از سمت غرب با استان آذربایجانشرقی و از جنوب با استان زنجان هم جوار است. استان اردبیل از نواحی سردسیر کوهستانی محسوب می شود و به طورکلی از نظر ویژگیهای حرارتی، سرد بودن ویژگی مشترک تمامی گونه های اقلیمی استان است. حتی قسمت شمالی استان که به جهت پست بودن منطقه دارای اقلیم معتدل است به طور متوسط 50 روز در سال شاهد یخبندان می باشد میزان نزولات جوی در استان اردبیل به طور متوسط بین 250 تا 600 میلی متر در سال نوسان دارد. معروفترین و بزرگترین رشته کوههای استان سبلان و طالش است. سبلان با ارتفاع 4811 متر و وسعتی معادل 6 هزار کیلومتر مربع در بین دو دشت پهناور اردبیل و مشگین در منتهی الیه شرقی رشته کوه قوشا داغ واقع شده و بلندترین نقطه استان به شمار می آید. این آتشفشان خاموش با مناظر بدیع و نعمات فراوان اطراف خود از زیباترین قلل جهان محسوب می شود و پست ترین نقطه آن با ارتفاع 50 متر از سطح دریا در دشت مغان میباشد. کوهستان عظیم وآتش فشان سبلان که به زبان آذری ساوالان خوانده می شود از کوه های متعدد بلندی چون صائین ، نرمیق ، قوشه داغ ، و… تشکیل شده است. دامنه های این کوهستان در بخش مرکزی از چهارسو به شهرستان های مشکین شهر و اهر در شمال ، تبریز در مغرب ، سراب درجنوب و اردبیل در شرق مشرف می باشد. سبلان به شکل مخروط زیبائی است و دهانه آتش فشان خاموش آن در حال حاضر به صورت دریاچه ای در آمده است. اطراف این دریاچه در تمام سال پوشیده از برف و یخ است. قله اصلی یا آتش فشان آن به نام "سلطان ساوالان" بلندترین نقطه آذربایجان و پس از دماوند بلندترین قله ایران است. کوهستان ساوالان از کانون های مهم آبگیر دائمی رودهای آذربایجان می باشد. دامنه های شمالی آن به دره رود قره سو و اهرچایی و دامنه های جنوبی آن به شاخه ها ی آجی چای منتهی می گردد. بنابراین سبلان بخش عمده ای از آب های حوضه رود ارس و دریاچه ارومیه را تامین می کند در دامنه های سبلان چشمه های فراوان آب گرم وآب سرد معدنی وجود دارد که در فصول مختلف مورد استفاده اهالی وگردشگران قرار می گیرد. در بالای قله سبلان حفره ای وجود دارد که دهانه آتش فشان سبلان بوده است و امروزه به صورت دریاچه ای در فصل گرم ظاهر میگردد.

 

آبدرمانی استان اردبیل :

چشمه های آب معدنی در شهر سرعین  یا ‹‹سرقین›› در باختر شهر اردبیل واقع شده و فاصله آن تا اردبیل 28 کیلومتر است. سرعین به یمن چشمه های آب گرم و معدنی خود در گذشته و حال مورد توجه و علاقه مردم قرار داشته است. در حال حاضر سالانه صدها هزار نفر به این شهر می روند. آب گرم سرعین متشکل  از چشمه های آب گرم فراوانی از جمله قره سو، ساری سو، گاومیش گلی، گزال، آب پهن، آب یل سویی، آب چشم، قهوه خانه و بش باجی لار است. مجتمع آبدرمانی سبلان به عنوان بزرگترین مجتمع آبدرمانی خاورمیانه با امکانات و استخرهای متعدد سرپوشیده و حوضچه‌های آبگرم تحت فشار (جکوزی)، سونای خشک و بخار، دوشها و وان‌های انفرادی متعدد، خدمات پزشکی و درمانی مجزا برای مردان و زنان، پارکینگ اختصاصی و سایر امکانات مورد نیاز منطبق با آخرین استانداردهای جهانی آبدرمانی‌های دنیا درداخل شهر سرعین واقع شده که آماده ارایه خدمات به مسافران است.

 

بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی:

بقعه تاریخی شیخ صفی منسوب به شیخ صفی الدین اردبیلی جد شاهان صفوی است که پس از درگذشت وی در سال 735 به دست فرزندش شیخ صدرالدین موسی ساخته شد. در دوران حکومت صفویه این آرامگاه مورد توجه و احترام ویژه شاهان صفوی قرار گرفت و بناهای دیگری به آن افزوده شد. بقعه شیخ صفی دارای هشت بخش اصلی به نامهای مسجد جنت سرا، قندیل خانه، حرم خانه، چینی خانه، چله خانه، شربت خانه،  گنبدالله الله و شهید گاه است. حمام و آشپزخانه از بخش های مهم این مجموعه است که در کاوش های اخیر شناسایی شده است. به نوشته جهانگردان غربی، در این مکان، روزانه به بیش از هزار نفر در سه وعده غذا داده می شد. به جز آرامگاه شیخ صفی، مزار شاه اسماعیل صفوی و تنی چند از شاهزادگان صفوی و سرداران قزلباش و شهیدان جنگ چالدران و شروان نیز در این بقعه قرار دارد. مجموعه تاریخی بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی در میدان عالی قاپو در شهر اردبیل واقع شده و همه ساله پذیرای تعداد بسیار زیادی از گردشگران ایرانی و خارجی می باشد. کارشناسان حاضر در این مجموعه تلاش می کنند با ارائه توضیحات فنی و کارشناسی کافی به میهمانان ایرانی و خارجی رضایت عموم بازدیدکنندگان را جلب نمایند. بازدید از موزه شیخ صفی در شهر اردبیل ضمن اینکه برای بازدید کنندگان گویای عظمت تاریخی ایران زمین است بلکه آثار ارزشمند هنری موجود در این مجموعه از ظرافت و زیبایی خاصی برخوردار بوده و خاطره بیاد ماندنی برای گردشگران شهر اردبیل می باشد. لازم به یادآوری میباشد که این اثر عظیم و جاودانه تاریخی، در سال 1389 ثبت جهانی گردیده است.

 

کوه سبلان

سبلان نام کوهی است مرتفع در شمال غرب کشور ایران و در استان اردبیل . نام این کوه از دو بخش "ساب" و "آلان" تشکیل شده است که به ترتیب به معنای "پیام" و "گیرنده" است یعنی "سبلان" به معنی "گیرنده پیام" است .سبلان سومین قله بلند ایران و یک کوه آتشفشانی غیر فعال است. ارتفاع قله این کوه ۴۸۱۱ متر است و در بالای قله آن دریاچه کوچکی قرار دارد. سبلان به خاطر آبگرم‌های طبیعی دامنه کوه، طبیعت تابستانی زیبا و پیست اسکی معروف الوارس مورد توجه گردشگران می‌باشد.در جبهه غربی قله سلطان و در کنار جانپناه سنگی به شکل عقاب به نام قارتال (ترکی آذربایجان به معنی عقاب) قراردارد که در طول زمان به نماد سبلان تبدیل شده‌است.این قطعه سنگ به شکل عقابی است که نشسته و سر را به جانب شرق چرخانده است.کوه سبلان در شمال شرقی و در ۲۵ کیلومتری جنوب شرقی مشگین شهر واقع است. این کوه در طول جغرافیایی ۴۷ درجه و ۵۰ دقیقه شرقی و عرض جغرافیایی ۳۸درجه و ۱۷دقیقه شمالی قرار گرفته‌است. برای این کوه عظیم ۶۰ کیلومتر طول و ۴۵ کیلومتر پهنا تخمین می‌زنند و سطحی که به وسیله آن در آذربایجان قرار گرفته نزدیک به ۶۰۰۰ کیلومتر مربع است.

  • 1403/11/02 - 11:39
  • - تعداد بازدید: 122
  • - تعداد بازدیدکننده: 110
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
با حضور عزیز حبیبی معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری اردبیل:

جلسه شورای اداری اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان اردبیل برگزار شد

به گزارش روابط عمومی اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان اردبیل، جلسه شورای اداری اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان با حضور عزیز حبیبی معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری اردبیل، مهدی بهبود سرپرست اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان اردبیل، معصومه موسوی مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی، بودجه و تحول اداری استانداری اردبیل، معاونین، رئیس حراست، روسای واحد های اداره کل و روسای مراکز استان در سالن جلسات اداره کل با هدف اجرای مطلوب اهداف و سیاست های سازمانی و بهبود کیفی فرآیندهای اداری و آموزشی برگزار شد.

مهدی بهبود سرپرست اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان اردبیل ضمن خیر مقدم به جهت حضور معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری اردبیل و مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی، بودجه و تحول اداری استانداری در جلسه شورای اداری، اذعان داشت: آموزش های مشارکتی، توسعه تعاملات با صنایع و اصناف، دانشگاه ها، پادگان ها، بنگاه های اقتصادی و تمرکز بر عملکرد کاری در مراکز آموزش فنی و حرفه ای،  موجب افزایش بازدهی و کاهش فاصله آموزش تا بازار کار خواهد شد و ادامه این روند زیر بنایی استوار برای ایجاد اشتغال پایدار می باشد.

مهدی بهبود با تاکید بر اجرای مطلوب اهداف و سیاست های سازمانی و بهبود کیفی فرآیندهای آموزشی، فعال نمودن کارگاه های ثابت شهری و بهسازی مربیان و بهره گیری از ظرفیت مربیان در توسعه مهارت آموزی در اقصی نقاط استان، اظهار داشت: با شناسایی ظرفیت های جغرافیای مناطق استان و ابعاد آموزش های فنی و تخصصی در مراکز و برنامه ریزی دقیق در اجرای آموزش ها مطابق با نیاز بازار کار و نیازسنجی آموزشی می توان شاهد توسعه اشتغال در استان باشیم.

وی همچنین با یادآوری همکاری های مشترک با شرکت کشت و صنعت مغان، شرکت کشت و صنعت پارس و شهرک صنعتی حدید مبتکران، به نقش مهارت افزایی براهمیت و تشریک مساعی طرفین در زمینه نخبگان مهارتی پرداخت.

عزیز حبیبی معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری اردبیل با تأکید بر محوری بودن نقش مهارت آموزی، اظهار داشت: همفکری، هم افزایی و ایجاد وحدت رویه در راستای سیاست های راهبردی، زمینه ساز بهبود وضعیت اشتغال در استان و تسهیل و تسریع امور به سوی تعالی سازمانی خواهد بود.

معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری اردبیل، با تاکید بر نقش اثر بخش آموزش‌های مهارتی در توانمندسازی گروهای هدف برای داشتن آینده ای روشن، بیان کرد: با فراگیری آموزش های فنی و تخصصی و گسترش نهضت مهارت آموزی و تبدیل آن به یک گفتمان عمومی می توانیم شاهد رشد و شکوفایی در جامعه باشیم.

بنابراین گزارش، در جلسه شورای اداری معاونین، رئیس حراست، روسای ستادی و روسای مراکز به ارائه گزارش اقدامات و آمارهای مرتبط با عملکرد حوزه خویش پرداخته و موارد مطرح شده مورد بحث و بررسی و اجماع عمومی مسئولین قرار گرفت.

گفتنی است، معاونین، روسای واحدهای ستادی و مراکز آموزشی با بیان اقدامات شاخص انجام شده در سال  سالجاری چالش‌های موجود و راهکارهای عملیاتی برای هرچه بهتر شدن کیفیت آموزش ارائه کردند.

 

  • گروه خبری : گروه های مطالب,گروه های محتوا,اخبار عمومی,اخبار تصویری,اخبار مهم صفحه اول,اخبار مهم - اطلاعیه
  • کد خبر : 119545
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

سایر پیوندها
تنظیمات قالب